Beneficis de tenir un gos

El gos ha format part de la nostra societat des de fa milers d’anys, acompanyant-nos i gaudint de la nostra companyia. Si ets amant dels animals, propietari d’un gos o estàs pensant en tenir-ne un, segurament ja hauràs sentit a parlar dels beneficis que comporta tenir un gos a casa, tot i així, encara hi ha persones que desconeixen els avantatges que suposa en tenir un gos.

En primer lloc, l’arribada d’un cadell a casa suposa una alegria per la família i incideix directament en l’afecte i sentiments de cada membre de l’unitat familiar.

D’altra banda, el cadell ens ofereix amor incondicional i ser el millor company de l’home. Està científicament comprovat que els gossos porten molts beneficis físics, psicològics i emocionals a l’ésser humà, entre els quals des d’Hotel Can com a amants dels animals i amb clara vocació canina, volem destacar els següents:

 

 • Incrementen l’activitat física:

  Tenir un gos a casa comporta una sèrie de responsabilitats entre les quals està treure-re’l a passejar i realitzar activitats amb ell, com per exemple el Canicross, que els agrada molt als cadells de raça Beagle. Realitzar aquest tipus d’activitats físiques, no és només beneficiós per a la seva salut, sinó que també t’ajudarà a realitzar exercici i a mantenir-te sa.

 

 • Millora les habilitats socials:

  La presencia d’un gos a casa incidirà en relacionar-te amb persones que també en tenen un, de manera que millorarà la socialització tant de l’animal com dels seus propietaris. A més, també ajuda a cohesionar la relació entre els membres de la família, jugar junts amb ell, parlar del gos, repartir-se les responsabilitats, etc.

 • Beneficiosos per als nens:

  La relació dels més petits i els gossos aporta un gran nombre de beneficis psicològics, ja que esta estretament relacionada amb el desenvolupament d’atributs socials com el sentit del companyerisme, afecte, fidelitat, respecte cap als animals i responsabilitat, entre d’altres, que també els són útils per a les relacions amb altres persones. A més, ensenya al nen la sensació de companyia i de ser estimat.

 

 

 • Responsabilitat:

Tenir un gos com a mascota suposa tenir cura d’ell, tant en l’alimentació, com en l’exercici diari o en els vincles afectius, que fan que s’assumeixi una sèrie de responsabilitats. Aquest aspecte també pot convertir-se en positiu per als més petits de casa, ja que els obliga a adquirir una sèrie de responsabilitats.

.

 • Companyia:

  El gos és per excel·lència el millor company de l’home, tenir un gos redueix la solitud i ens ajuda a sentir-nos en companyia. A més, redueixen l’ansietat i són summament beneficiosos per a persones amb depressió o amb malalties cròniques, ja que ajuden a reforçar el sentiment de confiança, seguretat i protecció.

 

Per tots aquells que teniu un gos o esteu pensant en tenir-ne un, és important considerar que el seu benestar i un bon estat de salut són essencials per a que tingui una vida de qualitat.

És per aquest motiu que, tot i aquests múltiples beneficis, volem destacar que tenir un gos a casa no ha de suposar un capritx, sinó que comporta una sèrie de responsabilitats i obligacions pels adults que hem de tenir per segur que podrem complir, ja que d’ara en endavant formarà part de la nostra família durant anys.