,

L’ALIMENTACIÓ DEL TEU CADELL

Alimentació cadell

COM ALIMENTAR AL TEU CADELL

L’arribada d’un cadell a casa sempre és una alegria per tota la família, però també ens preocupa què se senti còmode i estimat i que li estiguem proporcionant tot el que necessita. Entre aquestes preocupacions hi ha l’alimentació, ja que quan el tenim a casa aquesta depèn exclusivament de nosaltres. Sovint ens preguntem quin tipus de menjar de gos li hem de donar? Quin és el millor? Quina quantitat? Quantes vegades al dia ha de menjar? Etc.

L’alimentació d’un cadell és fonamental i molt important durant els primers 12 mesos de vida. Aquest període és crucial pel correcte desenvolupament i creixement de la nostra mascota i per aquest motiu ens hem d’assegurar que tingui cobertes totes les seves necessitats nutricionals, entre d’altres.

Des d’Hotelcan us donarem en aquest post una sèrie de pautes sobre l’alimentació del cadell.

 

TIPUS DE MENJAR DE GOS

Hi ha diferents tipus de menjar per alimentar al nostre cadell. És recomanable subministrar-li sempre seguint les pautes dels professionals.

  • Pinso per gossos o menjar sec: És l’aliment més freqüent que es dona als cadells després del deslletament. Es tracta d’un aliment molt complert compost de varietats de carn, greixos, cereals i altres ingredients com complements vitamínics i minerals entre d’altres. Tots els components del pinso són ideals per a una alimentació equilibrada i que el nostre cadell creixi sa i fort. A més, té l’avantatge de no deixa olors a la llar i es fàcil de netejar.
  • Les llaunes per gossos o menjar humit: Segurament agradi molt a tots els cadells, ja que té una textura molt més suau i l’olor és molt més intensa, de manera que els atrau més. Quan són cadells es pot acompanyar puntualment una mica de llauna amb el pinso, sobretot en període d’adaptació si els costa una mica menjar. Això farà que tinguin més apetència i els sigui més agradable al paladar. Si bé és cert que el menjar humit té un alt contingut d’aigua i afavoreix la hidratació del cadell, s’ha de tenir en compte que la seva conservació és més difícil i té un cost més elevat. A més la quantitat que necessitarem per nodrir correctament al nostre cadell serà més gran.

Si hem adquirit el nostre cadell en un criador de gossos segurament ens haurà indicat quin tipus de menjar en concret li hem de donar. És important no  realitzar canvis bruscs en l’alimentació del nostre cadell, ja que podria provocar-li problemes digestius.

En cas de que la tria del menjar pel cadell estigués a les nostres mans, hem d’assegurar-nos que el pinso sigui adequat a la mida i edat del nostre cadell. És a dir, per a races petites com el Bichón Maltès, per exemple, hem d’agafar un pinso especial per a races petites, ja que les croquetes seran de mida més reduïda. Per a races grans, com per exemple un Llaurador Retriever, hem d’escollir un pinso especial per a races grans.

 

QUANTITAT DE MENJAR

La quantitat de menjar que hem de donar al cadell estarà especificada al sac de pinso o bé a les llaunes, ja que la proporció varia segons el fabricant i en funció del pes d’adult i l’edat del cadell.

 

FREQÜÈNCIA

  • Fins als 6 mesos de vida el nostre cadell haurà de menjar 3 vegades al dia en racions proporcionals (mati, tarda i nit).
  • Des dels 6 mesos fins als 12 mesos haurà de menjar 2 cops al dia, adaptant les racions segons les indicacions del pinso que li donem. Aquestes noves mesures li proporcionaran l’alimentació adequada per a tot el dia.
  • A partir dels 12 mesos el nostre cadell podrà menjar 1 cop al dia. Aquesta única toma serà per mantenir al nostre cadell fort i sa i amb l’energia necessària per tot el dia. No obstant, per tal de no forçar tant l’estómac i amb la finalitat que no estigui tantes hores sense menjar es pot continuar donant el menjar 2 vegades al dia.

L’ideal és deixar-li el plat del menjar uns 10 minuts de temps perquè se’l mengi, passat aquest temps retirarem el plat. D’aquesta manera adoptarà una rutina i controlarem millor les seves necessitats.

A la botiga d’Hotelcan Anglesola hi trobareu productes per a l’alimentació del vostre cadell, vine i t’assessorarem!

https://www.hotelcan.cat/botiga/