,

La raça Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier precio

El Jack Russell Terrier és un gos àgil, actiu i intel·ligent, amb expressió aguda i segur de si mateix. És un gran terrier de treball, alerta i capaç de caçar sobre terra. Té un caràcter amistós, alegre i curiós, resultant també ser un excel·lent gos de companyia.

Aquesta raça té el seu origen a Anglaterra a principis del segle XIX, i deu el seu nom al reverend John Russell, el qual era un aficionat a la caça. La seva afició el va portar a la criança de gossos, així, va comprar una femella de Fox Terrier casi completament blanca i, amb l’objectiu de millorar l’aptitud de caça dels animals, va començar a creuar terriers de diverses races unicolors i multicolors. El que buscava Russell era un gos que corregués amb els seus foxhounds i que també pogués llançar-se a terra a per les guineus i altres preses. Amb els anys, aquests gossos es van anar diferenciant del clàssic Fox Terrier en quan a mesures i formació i, tot i que Russell va morir sense deixar un estàndard concret, el 25 d’octubre del 2000 la Federació Cinològica Internacional reconegué oficial i definitivament la raça Jack Russell Terrier.

El Jack Russell es un gos molt actiu, inquisitiu i viu. Tot i que es de mida petita té molta força i resistència, i per això necessita espais oberts on córrer i fer exercici per poder alliberar la seva energia i curiositat. Es considerat un excel·lent gos de companyia per a persones actives ja que necessita un entrenament constant i pacient que estimuli la seva aguda intel·ligència. Se’l pot ensinistrar per una gran quantitat d’activitats, especialment si s’aprofita la seva tendència natural al salt, rastreig i persecució.

El color bàsic i predominant és el blanc i pot tenir taques de color negre i/o marró en diverses parts del cos. Les taques de color marró poden variar des del més pàl·lid al més fosc. L’alçada fins a la creu està entre 25 i 30cm, i el pes se situa aproximadament entre els 5 i 7kg.

Sabies què…

  • El Jack Russell Terrier sol confondre’s amb el Parson Russell Terrier. Els estàndards d’ambdues races són, en essència, els mateixos, diferenciant-se únicament per les seves mides i proporcions. El Jack Russell és més baix i lleugerament més llarg i el Parson Russell és més alt i més quadrat.
  • Se’ls ha utilitzat amb èxit com a actors, fet que els ha valgut conquerir la simpatia del públic, ja que són gossos amb un carisma difícil d’igualar.
  • El Jack Russell té una facilitat natural per córrer i saltar a gran velocitat, pel que pot destacar en proves d’Agility.

 

Tens algun dubte o consulta? Pots escriure’ns i els resoldrem!

Centre caní HOTELCAN, criador Jack Russell – Nucli zoològic amb codi L-2500049 autoritzat per la Generalitat de Catalunya

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *