,

La raça Golden Retriever

Compra Golden Retriever

El Golden Retriever es una raça de mida gran i de constitució forta que es va desenvolupar al Regne Unit, més concretament a Escòcia, al voltant de l’any 1850, amb el propòsit de recobrar aus sobre terra i aigua. Tot i que  les barreges d’encreuament que es van fer servir són desconegudes, es pot veure que té algunes característiques de gossos cobradors, com són els gossos BloodhoundGos d’aigua i Llaurador Retriever.

El Golden Retriever és un gos afectuós, amigable i noble. El llarg pelatge daurat i l’excel·lent caràcter fan que sigui considerat un gos familiar, ideal per a totes les edats, i un dels gossos més populars arreu del món. Posseeix un excel·lent sentit de l’olfacte i cobra amb delicadesa; és molt aficionat a l’aigua. És un animal adaptable a tot tipus d’entorns i devot company, intel·ligent, vivaç i dòcil; amb forta voluntat per complaure. Té un caràcter afable i tendre, sense cap senyal d’agressivitat o timidesa impròpies.

A part de totes aquestes qualitats, no només és un gos familiar en el què es pot confiar, molt apreciat arreu del món, sinó que també és un gos de treball i de caça molt versàtil. Destaca en diferents disciplines esportives, com en les proves d’obediència i agilitat. D’altra banda pot utilitzar-se en tasques de salvament marítim i cerca entre enderrocs, així com a gos guia de persones invidents o discapacitades. Caçant, a més, es un excel·lent rastrejador i cobrador.

Es tracta d’una raça gran que pot conviure tant en un pis com en una casa, sempre i quan l’exercitem suficientment fora de casa.

Sabies què…

  • El Golden Retriever és la quarta raça més intel·ligent després del Border Collie, Canitx i Pastor Alemany.
  • Els gossos Golden Retriever són una de les races considerades com a millor nedadores.
  • Els Golden Retriever destaquen com a gossos de teràpia. És una raça molt sensible, que capta ràpidament les necessitats i sentiments de les persones.

 

Tens algun dubte o consulta? Podeu escriure’ns i els resoldrem!

Centre caní HOTELCAN, criador Golden Retriever – Nucli zoològic amb codi L-2500049 autoritzat per la Generalitat de Catalunya

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *